Šminkanje očiju u 8 koraka


Kada želite da delujete glamurozno, najbitnije ja da vam oči izgledaju fenomenalno.Pogledajte ove najbolje savete. Šminkanje očiju u samo 8 koraka sledi:

1. Pripremite oči za šminkanje uz pomoć korektora

Korektor možete koristiti za sakrivanje podočnjaka, ili plavkaste boje ispod uglova očiju. Za sakrivanje podočnjaka, stavite tri tačkice korektora ispod svakog oka. Počnite od unutrašnjeg ugla, gde je koža često najtamnija, krenite ka sredini, a zatim ispod spoljnjeg dela. Utapkajte, ne utrljavajte korektor dok se ne ujednači.

2. Nanesite podlogu za oči na kapak

Podloga za oči je tajna za trajnu senku. Šminka će vam trajati satima. Ukoliko ne pripremite kapak za šminkanje pre nanošenje senke, verovatno će se brzo razmazati.

3. Nanesite ajlajner

Tamne senke za oči možete upotrebiti umesto ajlajnera. Uzmite kosu četkicu, stavite je u tamnu senku za oči. Napravite liniju što je bliže moguće na koren gornjih trepavica, od unutra ka spolja. Stavite ajlajner i na donje trepavice ali samo od sredine ka spolja. Razmrljajte donju liniju vrhom štapića ili prstom. Ne želite izraženu liniju. Za smokey oči, koristite četkicu da utapkate senku duž gornjeg kapka i ispod donjeg. Ne želite potpunu liniju, želite da bude malo razmrljana.

4. Nanesite senku za oči

Najblje je koristiti senku sa tri nijanse i krenuti od kapaka ka obrvi. Ako vas zanima kako se nanosi senka za oči kliknite ovde. Kada se te tri boje stope kao duga izgledaće sjajno. Krenite sa svetlom bojom koja je skoro jednaka boji vašeg kapka. Nanesite boju preko kapka do kosti ispod obrve. Nastavite sa tamnijom nijansom koju ćete staviti samo na kapak. Posle stavite najtamniju nijansu samo u uglove gde su procepi. Dobro stopite boje.

5. Osvetlite oči uz pomoć iluminatora

Šminkanje očiju biće mnogo efektnije uz pomoć iluminatora. Stavite samo na unutrašnji ugao vašeg oka. Nanesite malu količinu svetle senke za oči i videćete razliku. Stavite na prst malo najsvetlije senke koju imate i pritisnite ga na unutrašnji ugao oka, gde se spajaju gornji i donji kapak. Oči će vam biti mnogo izraženije.

6. Osvetlite obrve

Koristite istu svetlu senku i stavite je na kost ispod obrve, od sredine ka spolja. Ujednačite prstom. Možete je staviti i malo iznad obrve. Vidite šta vam najviše odgovara.

7. Koristite uvijač za trepavice

Uvijač za trepavice će ulepšati i veoma duge trepavice. Za bolji efekat, zagrejte uvijač uz pomoć fena par sekundi. Proverite da nije previše vruć i počnite sa uvijanjem.

8. Nanesite maskaru

Stavite četkicu na koren trepavica i mrdajte napred nazad. Posle toga još nekoliko puta prođite četkicom. Stavite maskaru i na donje trepavice. Pogledajte najbolje savete za stavljanje maskare ovde.

Нема коментара:

Постави коментар