Kako staviti rumenilo


Mnoge žene izbegavaju stavljanje rumenila, a rumenilo vam može biti tajno oružje za divan izgled. Za zdravu, prirodnu boju, ništa nije bolje od njega. Ipak, neko i preteruje sa stavljanjem rumenila. Da bi ste izbegli da izgledate kao klovn, pročitajte ova uputstva kako da pravilno odaberete rumenilo i da ga nanesete.

Ovo je jedna od najlakših stvari u šminkanju, i trebace vam dva minuta.

1. Prvo je bitno izabrati rumenilo uz pomoć prirodne boje vaše kože. Trik je pronaći boju rumenila koja je ista kao boja vaših obraza kada se zacrvene od vežbanja ili kada ste bili na hladnom. Za brzi test, malo se lupite po obrazima i koristite boju koja se pojavi kao vodič. (Ovo je bolje da radite kada ste sami kući). Još jedan trik je da uparite rumenilo sa bojom usana. Svetlija koža super izgleda u roze boji, tamnija u boji breskve,  a tamna koža u boji kajsije ili čak u crvenoj.

2. Kada odaberete boju, izaberite pravu formulu rumenila za vaš tip kože. Puder je dobar za masnu i kombinovanu kožu. Krema je odlična za suvu kožu. Tečna i gel rumenila su dobri za masnu kožu. Za još bolje rezultate, kombinujte kremu i puder.

3. Nanesite podlogu, sredite oči i stavite karmin. Nanošenje rumenila je obično jeda od zadnjih stvari koje se rade. Međutim kombinujte i nađite šta je najbolje za vas. Mnogi eksperti stavljaju rumenilo PRE podloge za prirodniji izgled.

4. Bacite malu četkicu koju ste dobili uz rumenilo. Koristite profesionalnu četkicu za rumenilo, ali ne koristite istu četkicu sa kojom nanosite i puder.

5. Stavite rumenilo na četkicu, lupnite je da bi ste otresli višak. Ako koristite gel, stavite malo na prste.

6. Gledajte se u ogledalu u nasmejte se. Ovo pomaže da otkrijete gde vam je jagodica na obrazima.

7. Cilj vam je zdrav rumeni izgled, najbolje je staviti rumenilo samo na jagodice obraza. Neka boja bude lagana i ujednačena. Ako koristite gel ili kremu, nanesite je srednjim prstom a zatim utopite boju uz pomoč jagodica prstiju. Čistim prstom pokupite višak.

8. Ako ste preterali sa rumenilom, stavite malo providnog pudera preko njega. Ako koristite kremu, sklonite boju uz pomoć maramice. Gel i tečno rumenilo se moraju skinuti pa počnite izpočetka.

9. Završite šminku uz pomoć malo providnog pudera.

Još malo saveta vezanih za rumenilo:

1. Čistite četkice vlažnim maramicama. Ako ih ne čistite, stvoriće se bakterije koje možete preneti na kožu

2. Za seksi izgled, stavite malo rumenila na najvišu tačku jagodice blizu oka.

3. Koristite puder? Uvek nanosite u jednom smeru. Ako ga stavljate u svakom smeru napravićete linije i rumenilo vam neće izgledati lepo.

4. Krema je dobra za zrelu kožu. Lako se utapa i izgleda prirodno. Za gel ili kremu, stavite tačkicu na jagodicu obraza, i dve male na jagodičnu kost. Ujednačite tačkice do linije kose.

5. Roze rumenilo će dati topliji izgled bilo kojoj koži koja deluje umorno.

Znači potrebni su vam: rumenilo, profesionalna četkica za rumenilo, ogledalo, providni puder.

Pronađite još saveta za šminkanje lica ovde.

Нема коментара:

Постави коментар