Maska za lice, uradite sami


Nema ničeg boljeg od profesionalnog tretmana kože lica, ali to zna da bude jako skupo. Da bi vam koža lica bila zdrava, koristite masku za lice sami. Najbolje je stavljati masku za lice jednom nedeljno. Možete koristiti ako imate masnu, suvu ili kombinovanu kožu.

Možete i sami napraviti svoju masku za lice, ali je lakše kupiti u prodavnicama zdrave hrane ili u običnim prodavnicama.

Potrebno vam je:

- Sredstvo za čišćenje lica

- Piling krema

- Topla voda i peškir

- Maska za lice na bazi gline ili krema (u zavisnosti od tipa kože)

- Hidratantna krema

Korišćenje maske za lice je jednostavno i trebaće vam oko 25 do 30 minuta.

A evo kako:

1. Očistite kožu lica

Pre korišćenja maske za lice, bitno je da vam lice bude čisto. Očistite lice, vrat i uši pomoću dobrog sredstva za čišćenje. Ne zaboravite da skinete šminku.

2. Uradite piling

Koristite prste, utrljajte nežno kremu za piling u kružnim pokretima na lice. Obratite pažnju na oblasti oko nosa i na čelo, a ako imate kombinovanu kožu posvetite malo više vremena onim delovima lica koji su masniji. Dobro isperite lice posle pilinga, jer kreme za piling isušuju kožu. Kupite dobar preparat za piling, ili napravite sami, pomešajte beli šećer sa kokosovim uljem.

3. Parite lice

Pre stavljanja maske za lice bitno je da ga očistite parom. Postoji više načina. Možete napuniti lavabo toplom vodom, umočite peškir u nju, posle toga ga pritisnite na lice. Ili možete da koristite i efikasniji način, stavite vodu da provri, zatim stavite glavu preko lonca, a peškir preko glave i pustite da vam para čisti pore dobrih 5 minuta. Samo pazite da se ne izgorite.

4. Maska za lice

Ako imate masniju kožu, koristite masku za lice na bazi gline. Za suvu kožu, koristite hidratantni gel ili masku za lice u obliku kreme.

Nanesite masku za lice, izbegavajte područja oko očiju. Nosite je 10 do 20 minuta (ili onoliko koliko piše na proizvodu). Lepo isperite.

5. Hidrirajte lice

Posle skidanja maske za lice, bitno je hidrirati kožu. Nanesite kremu na lice i vrat. Izbegavajte kreme koje sadrže retinole i kiseline. Ljuštiće vam se koža.

Za još saveta za negu kože kliknite ovde.

Нема коментара:

Постави коментар