Četkice za šminkanje


Ono što bi svako od vas trebalo da zna je, da bez alata nema zanata. Saznajte kakve vam sve četkice za šminkanje trebaju da bi na najbolji način iskoristili šminku koju imate.

Vreme je da bacite make četkice za šminkanje koje idu gratis uz šminku. Možete i njih koristiti nekad, ali ako želite da izvučete maksimum, potrebne su vam odgovarajuće četkice za šminku.

Četkice

Četkice za šminku su vam osnovna stvar, zato kupujte što više možete da bi ste imali izbor za svaku priliku. Četkice se koriste svakodnevno, i neće vam biti žao što imate veliki izbor.

Njihov izgled varira od marke do marke i od namene. Četkice za šminkanje se prave od prirodnih materijala, dok se druge prave od sintetičkih. Isprobajte razne četkice da bi ste lakše našli onu koja vama najviše odgovara. Samo obratite pažnju, neki ljudi su alergični na vrstu dlaka od koje je četkica. Najbolje je da koristite jednu novu četkicu ili proizvod i ako vidite neku neželjenu reakciju, znaćete da je od nje.

Četkice za šminkanje lica

Koriste se za nanošenje podloge, korektora, pudera i rumenila.

Četkica za podlogu: Koristi se za nanošenje podloge na lice i najčešče se pravi od sintetičkih vlakana. Najveći broj ima mali okruglasti vrh oblika kao mala špatula.







Četkica za korektor: Četkice za korektor izgledaju kao mini četkice za podlogu. Njihova veličina čini ih pogodnim za prekrivanje nesavršenosti na licu, ili za nanošenje tečnih korektora na zavučenija mesta kao što je ugao očiju.








Četkica za puder: Ima veliki, paperjasti vrh i makene dlačice, idealne su za nanošenje rastresitog pudera na lice.









Četkica za rumenilo: Podsećaju na manje četkice za puder sa kosim ili zaobljenim vrhom. Odlične za nanošenje rumenila i potamnjivača na obraze.





Četkice za šminkanje očiju

Postoji veliki izbor četkica za šminkanje očiju. Najbolje je da počnete sa osnovnim.


Četkica za obrve: Imaju čvrst, zarkrivljeni vrh, kao vrh markera. Koristite ih za nanošenje pudera, krema ili voska na obrve.








Četkica za senku: Nisu čvrste kao četkice za obrve, imaju kockast vrh koji se koristi za ravnomerno nanošenje senki (puder i krema) na kapke. Koristićete je dosta često.









Četkica za stapanje boja: Kao što im i ime kaže, ove četkice se koriste za stapanje proizvoda koji su različitih boja i za uklanjanje oštrih linija. Ima ih u raznim oblicima i veličinama. Obično se sužavaju na vrhu. Ovo će biti druga četkica po intenzitetu korišćenja (iza četkice za senku).







Četkica za korektor: Koristite je za uklanjanje nedostataka i nesavršenosti sa lica, imaju tanak zašiljen vrh, podsećaju na četkicu za slikanje.









Četkica za udubljenja: Paperjaste i mekane, dolaze u više oblika, od tankih do okruglastih. Izbor će zavisiti od toga šta vama najviše odgovara. Odaberite četkicu koja mekano prianja na vaš kapak i može da stane u pukotinu iznad oka.







Četkice za usne

Mnoge od vas najčešće stavljaju karmin direktno iz tube. Ovo je mnogo lakši način od stavljanja četkicom. Za to često nemate vremena. Ipak, kada imate vremena i želite da vam usne izgledaju posebno, četkica za usne je jedini pravi način. Imaćete više kontrole i preciznosti pri nanošenju. Kao i četkice za korektor, imaju čvrst, tanak vrh. Kupite četkicu koja ima poklopac, da bi ste je zaštitili prilikom putovanja.


Izaberite pravu četkicu za šminku

Četkice se kreću od prilično jeftinih, do neverovatno skupih. Sačuvajte novac i kupite najbolje koje možete, jer ćete ih dosta koristiti. MAC četkice imaju dobru reputaciju, ali isprobajte i neke druge kao npr. Sonia Kashuk.

Kako čistiti četkice za šminkanje

Redovno čišćenje četkica im produžava vek. Postoje specijalni preparati za čišćenje, ali bejbi šampon i voda će takođe upaliti. Antibakterijske maramice su brz način za čišćenje četkica u kolima ili negde gde možete napraviti nered. Kada ih operete, ispravite dlačice prstima i stavite ih na ivicu stola da se suše.

Četkice za šminkanje sa kraćom ili dužom drškom

Četkice dolaze sa kraćim ili dužim drškama, a izbor je na vama da odaberete onu koja vam najviše odgovara. Ako imate male ruke verovatno će vam bolje ležati četkica sa kraćom drškom.

Gde čuvati četkice



Naslonite ih na ogledalo kada ste kod kuće. Kada putujete koristite torbicu za četkice, koja se sklapa i ima prostor za svaku četkicu. Sklapa se kao vreća za spavanje.

Pogledajte liste sa ostalim najboljim kozmetičkim proizvodima ovde

Нема коментара:

Постави коментар