Suva koža, rešite se svraba


Suva koža stvarno može da nervira, naročito svrab koji dolazi uz nju. Koža se suši najviše zimi, ali i u drugim godišnjim dobima. Otkrijte zašto je koža suva zimi, i kako da rešite problem suve kože ruku, stopala, tela, lica i usana tokom cele godine.

Zašto je koža suva zimi?

Zimi niske temperature, niska vlažnost vazduha i jaki vetrovi skidaju prirodni sloj lipida sa kože, koji štiti kožu od sušenja. Toplota od grejnih tela takođe skida vlažnost sa kože. Cilj je ne samo da dodate vlagu na kožu, već da se ta vlaga zadrži. Pročitajte savete za suvu kožu ispod.

Savet za suvu kožu 1: Tuširajte se toplom vodom, ne vrelom

Vrela voda skida prirodnu vlagu sa vaše kože. Pokušajte i sa ovim savetom - tuširajte se kratko i ako je moguće jednom dnevno. Takođe nemojte previše često puniti kadu vrelom vodom, jer visoka temperatura u kombinaciji sa hemikalijama koje isušuju stvaraju suvu kožu.

Isto važi i za kožu ruku, perite toplom ili još bolje mlakom vodom, ne vrelom.

Savet za suvu kožu 2: Hidrirajte telo posle tuširanja i pranja ruku

Koža vam sama kaže kada je suva. Ako vam se koža čini zategnuta i osetljiva, vreme je da stavite hidratantnu kremu.

Savet za suvu kožu 3: Radite piling jednom ili dva puta nedeljno

Hidratantne kreme deluju mnogo bolje na kožu kojoj je urađen piling. Istrljajte telo peškirom prilikom tuširanja, a piling lica uradite jednom nedeljno da bi skinuli sloj stare kože.

Mali savet za zimske mesece, na očišćeno lice stavite kokosovo ulje. Toplim, mokrim peškirom masirajte kožu da bi bolje upila. Ovako i čistite i hidrirate kožu u isto vreme. Ovo možete raditi i na telu. Dodajte šećer ili so u ulje i napravite svoje sredstvo za piling.

Savet za suvu kožu 4: Investirajte u ovlaživač vazduha

Suv vazduh isušuje kožu, pa zato ne bi bilo loše da imate ovlaživač vazduha, naročito zimi kada grejna tela suše vazduh.

Savet za suvu kožu 5: Koristite masku za lice speijalno namenjenu za suvu kožu

Masku za lice bi trebalo da koristite dva puta ili makar jednom nedeljno. Pogledajte spisak najboljih maski za lice ovde.

Savet za suvu kožu 6: Izbegavajte sapune koji suše kožu

Sapuni znaju da isušuju kožu. Držite se krema za čićenje lica koje sadrže glicerin ili petrolatum.

Još jedan savet, ako volite da ležite u kadi, izbegavajte da pravite balončiće, i odlučite se za ulja za kupanje koja su odlična za suvu kožu.

Savet za suvu kožu 7: kako da vam ruke budu mekane

Ovaj savet je dobar za zimu kada koža je koža na rukama najviše izložena. Stavite kremu na ruke, a onda stavite rukavice pre nego što izađete. Tako ćete zaštititi kožu.

Savet za suvu kožu 8: Ne zaboravite na usne

Lizanje usana neće pomoći da ih hidrirate, već će postati još suvlje. Tu će vam pomoći i obična mast za usne.

Savet za suvu kožu 9: Zaštitite lice

Ukoliko vam je koža lica neverovatno osetljiva, nemojte je prati vodom sa česme. Možete čistiti lice kremom za čišćenje.

Savet za suvu kožu 10: Razmotrite pilule od ribljeg ulja

Pilule od ribljeg ulja koje sadrže omega-3 umiruju suvu kožu. Po magazinu Allure, posle 6 nedelja videćete poboljšanje kvaliteta kože, kose i noktiju.

Pronađite još saveta za negu kože ovde.

Нема коментара:

Постави коментар