10 saveta za brijanje dlaka


Brijanje dlaka je postalo popularno pre pedesetak godina kada su čarape bile deficitarne, i gole noge su ušle u modu.

Danas žene se uglavnom depiliraju, a neke i skidaju dlake laserom. Ipak, brijanje dlaka ostaje kao najpovoljnija metoda uklanjanja dlaka.

Pročitajte ovih 10 saveta za brijanje dlaka, da bi ste bili sigurni da to radite pravilno, a i da smanjite broj posekotina i iritaciju koja ide uz brijanje.

Savet za brijanje dlaka 1

Bitno ja de vam koža bude mokra, da bi se omekšala od toplote i vlage. Ne brijte suvu kožu jer ćete napuniti žilet mrtvom kožom, a i veća je šansa da se isečete.

Savet za brijanje dlaka 2

Nema potrebe da trošite novac na penu za brijanje koja je napravljena specijalno za žene, one su iste kao one za muškarce.

Savet za brijanje dlaka 3

Moraćete da isprobavate razne žilete dok ne nađete onaj koji je najbolji za vas. Kvalitetan žilet će lakše obrijati dlake. Pitajte prijatelje za savet, izaberite onaj koji ima lubrikant iznad žileta, glavu koja se rotira i da ima više sečiva koji su na oprugama. Jedni od boljih su na primer Gillette Venus ili Schick Quattro for Women.

Savet za brijanje dlaka 4

Menjajte žilete ili patrone redovno. Ako je žilet tup, lakše će vas iseći a teže obrijati dlake. Ne koristite tuđi brijač.

Savet za brijanje dlaka 5

Uradite piling pre nego što krenete sa brijanjem dlaka. Mrtva koža može zapušiti žilet, a to će uticati na brijanje. Možete istrljati peškirom delove tela koje ćete brijati tokom tuširanja.

Savet za brijanje dlaka 6

Kako vam dlake na nogama rastu na dole, najbolje je da počnete brijanje dlaka od članaka pa na gore. Što se tiče brijanja dlaka ispod pazuha, moraćete da brijete u svim pravcima jer i dlake tako rastu.

Savet za brijanje dlaka 7

Kada završite sa brijanjem, nanesite ulje ili hidratantnu kremu. Koža na nogama ima malo žlezdi i često se suši. Možete staviti kokosovo ili bebi ulje posle tuširanja a višak obrišite peškirom.

Savet za brijanje dlaka 8

Urasle dlake se javljaju kada dlaka raste ispod kože. Izbegnite pojavljivanje redovnim pilingom i korišćenjem preparata za čišćenje kože.

Savet za brijanje dlaka 9

Ako imate mnogo problema sa uraslim dlakama, probajte sa specijalnim preparatima koje nanosite ujutru i uveče.

Savet za brijanje dlaka 10

Razmislite o depiliranju, makar prepona i od kolena na dole. Sačuvajte brijač za ispod pazuha i gornji deo nogu. Dlake sporije rastu kada se depiliraju.

Ako ste i dalje neodlučni kako da najbolje uklonite dlake kliknite ovde i vidite šta vam najviše odgovara.

Нема коментара:

Постави коментар