Saveti za savršenu kožu lica


Možda mislite da u dvadesetim i ranim tridesetim vam nije potrebna neka specijalna nega kože lica, ali ako tako mislite niste u pravu. Stanje u kome se koža nalazi nema toliko veze sa godinama, već sa tim kako je negujete. Ako kožu preterano izlažete suncu, dimu i stresu , koža može da deluje starije, da gubi kolagen, sjaj i elastičnost. Linije se mogu pojaviti pre nego što treba.

Kada je reč o koži, lakše je sprečiti nego lečiti, ali dobra vest je da možete zaustaviti prerano starenje kože, i da je vratite u savršeno stanje uz pomoć ovih deset saveta i trikova.

5 stvari koje trebate raditi ako želite savršenu kožu lica:

1. Prestanite sa pušenjem. Da li ste primetili kako izgleda koža nekoga ko dugo puši. Naborana je i sigurno je mnogo oštećenija nego kod nepušača.

Pušenje je drugi najveći uzrok za oštećenu kožu, odmah posle izloženosti suncu. Nikotin smanjuje krvne sudove i smanjuje dotok kiseonika u kožu.

2. Koristite kreme sa vitaminom A svaki dan ili bar jednom svakih nekoliko dana. Dermatolozi se slažu da vitamin A najbolje podmlađuje kožu.

Videćete razliku posle nekoliko nedelja (morate da izdržite dosadan period kada vam lice pocrveni i počne da se ljušti). Pazite se sunca kada koristite ove kreme jer će vam koža lakše izgoreti.

3. Stavljajte masku za lice makar jednom nedeljno.

4. Stavljajte kremu sa zaštitnim faktorom svaki dan, bilo da je sunce ili kiša. Stvarno pomaže.

5. Pazite se od sunca pored prozora. 80% izgloženosti kože suncu se dešava iza prozora.

5 stvari koje NE raditi, ako želite savršenu kožu lica

1. Ne vucite i trljajte kožu. Koža se dovoljno ošteti od UV zraka stresa i izduvnih gasova.

2. Ne zaboravite hidratantnu kremu. Ona može sakriti linije na licu tako što im privremeno da volumen. Kupite i dobru kremu za oči.

Kremu je najbolje nanositi na vlažnu kožu. Ona pomaže u hidriranju.

3. Ne ignorišite vrat i grudi. Vrati i grudi prvi pokazuju znake starenja kože. Tražite krema koje sadrže vitamin A, kinetin, bakar ili vitamin C.

4. Ne sunčajte se. To pomaže starenju kože.

5. Nemojte negovati kožu povremeno. Bitno je da čistite lice svake večeri da vam se ne bi zapušile pore, a i da uklonite prljavštinu.

Morate biti uporni, jer rezultati ne dolaze preko noći.

Pogledajte još saveta za negu kože ovde.

Нема коментара:

Постави коментар