Senka za oči - najbolji saveti


Senka za oči zna da pravi velike probleme od kojih su najčešći:

1. Senka od koje vam oči deluju nejednako

2. Senka koja nije previše tamna ili svetla

3. Senka koja se ne prostire na delove kapka na koje ne bi trebalo

Ako imate takve probleme sa stavljanjem senke za oči, ili bi ste hteli još neke savete, pročitajte ove trikove koji će vam dosta olakšati nanošenje senke.

1. Senka za oči, prvi savet, cilj je stopiti boje

Koriste se tri različite boje, za podlogu, obično neka svetla boja, marker tamna, i glavnu boju za kapak, ali kako napraviti da se te boje stapaju jedna u drugu?

Evo kako. Krenite sa svetlom bojom pa produžite na tamnu. Stavite podlogu preko celog kapka do kosti ispod obrve (podloga je najsvetlije boje), nanestite glavnu boju za kapak (nesto između svetle i tamne boje), a zatim stavite marker (najtamnije boje). Neka vam ruka pri nanošenju bude lagana.

Još jedan mali savet vezan za senku za oči, Vežbanjem se mnogo postiže. Igrajte se sa vašom senkom za oči nekoliko dana pre velikog događaja.

2. Senka za oči, drugi savet, birajte senke koje će vam istaći oči

Ako vam je senka za oči iste boje kao i oči, to će vam njihova boja biti izraženija (plave oči, plava senka za oči). Takođe i boje koje su u kontrastu ističu oči (duboka plava senka na braon oči, ili zlatna senka sa plavim očima).

3. Senka za oči, treći savet, ne stavljajte tamnu boju na kost ispod obrve

Ne valja preterati sa senkom. Nanesite senku do kosti ispod obrve i ne nanosite na kost osim ako nije neke neutralne boje.

4. Senka za oči, četvrti savet, marker može da vam pomogne ili da odmogne

Prilikom nanošenja tamne senke oko udubljenja na očima stavite je samo na spoljnu ivicu. Ako dođete previše blizu oka, oči će vam izgledate sitnije.

5. Senka za oči, peti savet, sredite senku sa sjajnom podlogom

Prajmeri su veoma popularni jer omogućavaju šminci da bude na mestu satima. Tajna da vam senka za oči traje duže je podloga za senku ili prajmer. Jedna od najboljih marki je Urban Decay's Primer Potion.

Stavite prajmer, a preko njega vašu omiljenu senku, ako su dobrog kvaliteta stajaće vam bez problema ceo dan.

6. Senka za oči, šesti savet, svetlucava senka je super, ali ističe bore

Svetlucava senka za oči je super, ali takođe ističe bore i linije. Ako još uvek nemate izborane kapke, probajte ovaj sjajni izgled, neka vam kapak bude go, a dodajte malo svetlucavog zlatne boje na kost ispod obrve. Izgledaće super!

7. Senka za oči, sedmi savet, smokey oči su odlične, ali neka budu na kapku

Pravite smokey oči? Nanesite boju na kapak imalo ispod donje linije trepavica. Ne stavljajte iznad brazde.

8. Senka za oči, osmi savet, odvojite novac za kvalitetnu senku

Dobra senka za oči (kao npr. Dior 5-Colour Shadow Palette) će vam stajati na očima ceo dan, dok će jeftina početi da bledi pre nego što popijete jutarnju kafu.

9.  Senka za oči, deveti savet, kako upariti senku sa crvenim usnama

Ako ste se odlučile za upadljive crvene usne, neka vam senka bude blaga.

10. Senka za oči, deseti savet, osvetlite oči belom senkom

Stavite tačkicu bele senke za oči ili olovke u unutrašnji ugao vašeg oka blizu suznog kanala i oči će vam izgledati svetlije. Nećete poverovati koliko to otvara oči.

11. Senka za oči, jedanaesti savet, isprobajte boje

Isprobajte razne boje senki, čisto da bi probali nešto drugačije i malo osvežili izgled. Za to je najbolje da idete u neke specijalizovane radnje kao što je Sephora gde možete da isprobate pre nego što kupite. Takođe možete mešati razne nijanse ako sto kupili boju koja vam ne odgovara.

Za još saveta za šminkanje očiju kliknite ovde.

 

Нема коментара:

Постави коментар