Rešenje za podočnjake


Podočnjaci stvarno nerviraju, na žalost ne mogu nestati. Ipak, postoje tri trika za njihovo sakrivanje.

Trik za podočnjake 1: Koristite dobar korektor za podočnjake

Korektori za podočnjake su specijalno napravljeni za tamne kolutove ispod očiju. Osvetljuju tamne oblasti ispod očiju i ne koriste se za sakrivanje crvenila i nesavršenosti na licu. Ako koristite korektor za podočnjake da sakrijete bubuljicu, samo ćete postići kontra efekat. Potrebni su vam razni korektori za različite probleme.

Korišćenjem korektora za podočnjake, lice će vam dobiti budniji izgled i sakrićete tamne kolutove ispod očiju. Trik je u nalaženju prave nijanse i pravilnom korišćenju korektora.

Da bi ste odabrali pravu nijansu korektora, isprobajte više vrsta u prodavnicama gde je to dozvoljeno, npr. Sephora. Odaberite korektor koji je za nijansu svetliji od vaše podloge. Ako su vam podočnjaci veoma tamni, odaberite dve nijanse svetliji korektor. Samo pazite da ne bude previše svetle boje.

Ako su vam podočnjaci još tamniji, koristite roze ili korektor boje breskve. Preko njega možete staviti običan korektor.

Kako naneti korektor za podočnjake:

1. Lice treba da vam bude čisto. Nanesite korektor od unutrašnjeg dela vašeg oka ka spolja. Stavite na sve tamne delove.

2. Ujednačite korektor uz pomoć jagodice prsta.

3. Koristite puder koji ima žutu osnovu, stavite ga preko korektora za podočnjake.

Trik za podočnjake 2: Kupite kremu za oči koja sadrži vitamin K

Kreme za oči koje sadrže vitamin K jačaju kapilare, tako da podočnjaci i tamni kolutovi postaju manje vidljivi.

Trik za podočnjake 3: Tretman laserom

Ako imate problema sa podočnjacima, konsultujte se sa lekarom za trentman laserom. Laseri mogu da udebljaju kožu tako što povećavaju proizvodnju kolagena, pa se vene neće toliko videti, po mišljenju eksperta za lice Kate Somerville iz InStyle magazina.

Pročitajte još saveta za problematičnu kožu ovde.

Нема коментара:

Постави коментар