Kako staviti maskaru


Jedan od najčešćih problema sa kojima se žene sreću je kako izabrati pravu maskaru i kako je naneti.
Pročitajte najbolje savete kako staviti maskaru, i još neke male trikove.

Kako pravilno staviti maskaru

Maskara u tri jednostavna koraka:

Korak 1: pomerajte četkicu s leva na desno kod korena trepavica. Maskara nanešena blizu korena, a ne na vrhu trepavica daje iluziju dužine.

Korak 2: povucite četkicu na gore kroz trepavice, pomerajte je brzo levo-desno dok to radite. Pomeranje je ključno, jer razdvaja trepavice.

Korak 3: u ovom poslednjem koraku, zatvorite oko i stavite četkicu na gornju stranu trepavica kod korena, zatim povucite na dole da bi ste uklonili grudvice ukoliko ih ima.

Maskara koja vam najviše odgovara

Kada birate maskaru, razmislite šta želite (maskara koja produžuje trepavice, povećava volumen, vodootpornu, ne stvara grudvice).

Takođe bi trebalo da razmotrite cenu pri izboru maskare. Možete kupiti dobru maskaru koja nije mnogo skupa, ili dati više novca za luksuznu maskaru. Po iskustvu, skuplje maskare prave manje grudvica i traju duže, ali je velika verovatnoća da niko neće primetiti ako stavite neku manju skupu marku. Pitanje je da li dati novac, ili uštedeti na maskari?

Lancome maskara se odlično pokazala, i trebali bi koristiti vodootporne maskare leti, ili kada se ide na skijanje.

U nekim prodavnicama postoji mogućnost vraćanja proizvoda ukoliko zadovoljne, tako da ako vam se maskara ne sviđa, možete da je vratite. Ne isprobavajte maskaru u prodavnicama, jer postoji rizik od infekcije. Umesto toga, proverite da li postoji mogućnost vraćanja proizvoda i ponesite kući nekoliko pa ih isprobajte.

Kako skloniti grudvice sa trepavica

Možete upotrebiti češalj za trepavice. Prvo nanesite maskaru na koren trepavica, zatim provucite češalj kroz vrh vaših trepavica.

Ne volite češalj za trepavice? Otarasite se grudvica tako što ćete da uklonite višak maskare sa četkice. Obrišite četkicu pomoću maramice, ovo eliminiše grudvice pre nego što počnete! Još jedan način je da provučete čistu četkicu za maskaru kroz trepavice i to kada su vlažne.

Najbolji način da očistite staru četkicu za maskaru je da je potopite u tečnost za skidanje šminke, posle toga je operite sapunom i osušite. Perite je uvek kada perete vaš pribor za šminkanje.

Ne plašite se da mešate maskare

Mali trik koji koriste eksperti za šminkanje je da nanesu jedan sloj maskare koja produžava, a onda sloj maskare koja daje volumen. Posle toga uklonite višak sa čistom četkicom (pročitajte iznad).

Probajte maskaru u boji

Postoji osnovno pravilo za maskaru: crna maskara svima stoji, ali može smetati plavušama sa svetlim tenom. Plavuše bi se trabale odlučiti za braon-crnu maskaru preko dana, a čisto crnu za noć. Burgundi ili boja šljive ističe plave oči, kao i plava maskara. Ljubičasta maskara izgleda sjajno uz kestenjaste oči.

Koristite uvijač za trepavice

Uvijanje trepavica daje im širi i svetliji izgled. Zagrejte uvijač uz pomoć fena 3-5 sekundi pre nego što krenete sa uvijanjem. Pipnite ga da proverite da nije previše vruć. Mit je da morate da uvijate trepavice pre nanošenja maskare. Možete ih uvijati i posle nanošenja maskare, samo proverite da maskara bude suva. Možete probati razne marke, npr. Shu Uemura su veoma popularne.

Pomerajte četkicu za maskaru u cik-cak

Pomeranje u cik-cak pomaze u smanjivanju grudvica.

Stavljajte maskaru samo na gornje trepavice

Mnogi eksperti za šminkanje preporučuju da se maskara stavlja samo na gornje trepavice. Ukoliko želite da vam oči izgledaju šire, nanesite maskaru na donje trepavice, ali samo ih blago nanesite četkicom za maskaru. Ako vam se nanošenje maskare čini kao težak posao, stavite maramicu ispod njih i biće vam lakše.

Koristite prajmer za maskaru

Obložite trepavice prajmerom i razdvojite ih pre nego što nanesete maskaru. Eksperti za šminkanje se kunu u prajmer za maskaru. Ne morate to uvek da radite, ali je dobar savet kada se budete spremali za neke specijalne prilike i kada vam treba više vremena za šminku. Jedan od najboljih je Lancome Cils Booster XL.

Šta ustvari znači "nanesite drugi sloj maskare"

Mnogima je zbunjuć savet u magazinima - ne nanosite više od tri sloja maskare. Ono što se misli je da se nanesu svi slojevi odmah, pre nego što se prvli sloj osuši. Ako se prvi sloj osuši, prilikom pokušaja da nanesete sledeći stvoriće se grudvice.

Ne pupmati četkicu u tubu maskare

Ovo samo ubacuje vazduh u tubu, a to će doveti do toga da se maskara osuši brže nego što bi trebalo.

Savijte četkicu

Jedan ekspert za šminkanje odao je ovaj trik, uvek savija čekticu pod uglom koji mu je potreban.

Sačekajte sa treptanjem i proverite ponovo kada se maskara osuši

Naročito ko ima duge trepavice, trebalo bi da sačeka najmanje 5 sekundi, inače može umazati kapke. Ponovo proverite kapke kada se maskara osuši, jer postoji dobra šansa da su na njima tačke od maskare.

Pronađite još saveta za šminkanje očiju ovde.

Нема коментара:

Постави коментар