16 trikova i saveta za nanošenje karmina


Jedan od osnovnih saveta za ulepšavanje je - saznajte koji vam je najlepši deo lica i koristite ga! Ako često dobijate komplimente vezane za vaše usne, vreme je da ih još više istaknete. Saznajte kako da nanesete karmin uz pomoć ovih 16 saveta.

1.   Ne ističite previše i oči i usta. Odlučite se za jedno. Žene koje upadljivo šminkaju oči i koriste tamniji karmin, biće zapažene, ali ne na način koji bi želele. Ako želite da koristite crveni karmin, neka vam ostatak šminke bude blag. Ako se fokusirate na oči, neka vam usne budu manje upadljive, koristite sjaj ili svetliju boju karmina koja nije upadljiva.

 2.   Za punije usne, stavite lajner na spoljne ivice vaših usana. Stavite malo sjaja na sredini vaše donje usne.

3.   Kako staviti karmin. Ne postoji neko posebno pravilo za stavljanje karmina. Neke žene koriste specijalne četkice za karmin, druge koriste prst. Najveći broj žena stavlja direktno iz tube. Izaberite šta vama najviše odgovara, bitno je da stavite boju na usne.

4.   Stavite lajner kao podlogu pre stavljanja karmina. Karmin će vam trajati duže ako stavite lajner na vaše usne pre karmina. Ako koristite svetliji karmin, probajte bezbojni lajner. Posle preko njega stavite karmin.

Sjaj za usne je poznat po tome što se brzo skine, ali ako prvo stavite lajner, sjaj ima za šta da se zalepi.

5.   Možete stavljati lajner na ivice usana pre ili posle nanošenja karmina ili sjaja. Neke žene stavljaju lajner pre karmina ili sjaja, zbog toga što tako lakše vide prirodnu liniju usana. Mišljenja su podeljena, mada neki eksperti smatraju da usne izgledaju prirodnije ako se oiviče lajnerom posle nanošenja karmina ili sjaja.

6.   NE koristite tamni lajner sa svetlim karminom. Izražene usne su super, ali obratite pažnju da se lajner slaže sa karminom ili sjajem. Tamni lajner i svetli karmin izgledaju malo neukusno.

7.   Ne testirajte karmin na vašim usnama prilikom kupovine. To jednostavno nije higijenski, osim ako ne obrišete karmin maramicom. Najbolje je da ga isprobate na vrhovima prstiju. Tu ćete bolje videti boju nego na pozadini vašeg dlana.

8.   Ne bacajte karmine čija vam boja ne odgovara. Možete dobiti odličan karmin kombinovanjem boja  koje vam se ne sviđaju. Takođe možete obojiti usne tamnijim lajnerom pre nego što stavite svetliji karmin.

9.   Ne ostavljajte tragove karmina na čaši. Diskretno liznite usne pre nego što otpijete iz čaše. Pomaže!

10. Iskoristite ovaj trik da vam karmin ne oboji zube. Posle nanošenja karmina, stavite prst u usta a onda ga izvucite. Višak karmina će vam ostati na prstu i smanjiti šansu da vam oboji zube.

11. Karmin možete koristiti kao rumenilo. Nikad ne koristite rumenilo kao karmin.

12. Sa godinama, usne izgledaju kremastije. Sa godinama, usne se tanje. Trebate izbegavati mat karmine i kremaste sjajeve. Obratite pažnju i na tamne karmine.

13. Nisu sve nijanse karmina za svakoga. Boja vaše kože će odrediti koja vam nijansa odgovara. Možda vam se svidi karmim koji nosi vaša drugarica, ali to ne znači da će i vama lepo stajati. Narandžaste i braon nijanse deluju lepo na malom broju žena.

14. Kamuflirajte požutele zube. Koristite karmin sa plavičastim nijansama. Možete koristite boju šljive, roze, boju vina.

15. Popravite - ne bacajte polomljen karmin. Ako vam se karmin polomi, uzmite polomljeni deo sa maramicom, onda zagrevaje upaljačem donji deo. Kada se malo otopi, vratite ga u tubu i malo pritisnite, stavite ga u frižider na pola sata nepokrivenog.

16. Potrošili ste karmin? A ima ga još malo na dnu tube. Izgrebite to što je ostalo sa krpicom ili štapićem i pomešajte ga sa vazelinom ili sjajem za usta na paleti za karmin. Koristite meku četkicu za nanošenje.

Saznajte kako koristiti crveni karmin ovde.

Нема коментара:

Постави коментар