Kako naneti korektor


Korektor je bitna stavka u vašem arsenalu, i može značajno promeniti vašu pojavu. Ako se pravilno koristi, korektor može osvetliti potamnelo lice, može sakriti nesavršenosti i možda najbitnije, sakriti podočnjake. U stvari, mnogi eksperti nanose korektor, a preskaču podlogu.

Mnoge žene izbegavaju da koriste korektor jer ne znaju da odaberu pravu nijansu ili kako ga pravilno naneti. Može da izgleda teško, ali kada naučite osnove i isprobate savete za nanosenje, možete otkriti da vam je korektor najbolja kupovina do sad.

Odaberite pravi korektor

Naneti korektor na pravi način zahteva izbor pravog korektora za vas. Ima toliko mnogo vrsta, da je teško odlučliti se za jedan. Imajte na umu da korektor nije proizvod na kome trebate da štedite.

Osnovno pravilo je da izaberete korektor koji ima žutu osnovu i koji je za nijansu ili dve svetliji od vaše kože. Ne koristite previše svetli korektor. Ako vam je koža tamnija leti, odaberite tamniji korektor za letnje mesece, a svetliji za ostale. Da bi ste testirali nijanse korektora, idite u specijalizovane radnje (kao npr. Sephora) i tamo ih isprobajte.

Da li naneti korektor pre ili posle podloge?

Ovo zavisi od toga gde koristite korektor. Za podočnjake, prvo nanesite korektor, a zatim podlogu. Za nesavršenosti i bubuljice, prvo stavite podlogu, jer bi se korektor obrisao kada nanosite podlogu.

Kako naneti korektor

Najbolje je naneti korektor nanošenjem tankih slojeva jedan preko drugog.

Pratite ova uputstva:

1. Nanesite više tačkica korektora ispod očiju blizu trepavica. Stavite po jednu tačku na unutračnji deo očiju. Možete koristiti prst, ili za najbolje rezultate, malu četkicu sa čvrstim dlakama.

2. Koristite jagodicu prsta da utapkate korektor (ne da utrljate). Neka se boja dobro utopi. Možete koristiti bilo koji prst.

3. Nanesite korektor na nejednake delove lica, na bradu, oko nosa i ustiju ako treba, a zatim ga utapkajte.

4. Dodajte još jedan sloj ako trabate da pokrijete veći deo.

5. Nanesite fin, rastresit puder na lice da bi ste bili sigurni da će korektor ostati na mestu. Mnogi eksperti smatraju da je takav puder nanešen mekanom četkicom tajna dobrog korektora.

Korektor za podočnjake

Najbolje je da ne koristite običan korektor za sakrivanje podočnjaka. Umesto toga bolje je naneti korektor koji je specijalno namenjen za podočnjake. Ovi korektori osvetljavaju tamne kolutove ispod očiju i ne trebaju se koristiti za kamufliranje crvenila ili nesavršenosti na licu.

Korektor za bubuljice

Koristite čvrstu četkicu, na čiji vrh ćete naneti korektor koji je u boji vaše kože. Bitno je naneti ga samo na crveni deo, ne na deo koji se podigao. Pustite da se osuši, zatim nanesite još jedan sloj korektora. Stavite providni puder preko njega. Ako mislite da ste naneli previše, maramicom ga skinite i zatim ponovo nanesite.

Korektor za rupice i ožiljke

Možete sakriti rupice i ožiljke na licu uz pomoć zakrivljene četkice na koju ste stavili korektor koji je za nijansu svetliji od vaše kože. Ispunite sredinu rupice korektorom, ali pazite da ne pređete preko ivica. Zatim nanesite providni puder. Ako je ožiljak ispupčen, nanesite korektor koji je iste boje kao vaša koža i utapkajte ga na ožiljak. Zatim nanesite puder.

Da li korektor pomaže za "kese" ispod očiju

Korektor nije najbolji za skrivanje kesa ispod očiju. Umesto toga bolje koristite biserni iluminator, koji deluje kao optička iluzija, i daje vam budniji izgled. Stavite tačkice iluminatora na unutrašnji ugao očiju, ispod donjih kapaka i na spoljnji deo obrve.

Pronađite još saveta za šminkanje lica ovde

Нема коментара:

Постави коментар