Kako sam uraditi manikir - uputstva korak po korak


Težina - Prosečna

Vreme potrebno - 20 minuta da se uradi, 20 minuta da se osuši

A evo kako:

1.   Počnite manikir sa skidanjem starog laka. Možete koristiti skidač laka bez acetona, ako su vam nokti ofarbani u svetliju nijansu, ili sa acetonom ako imate tamniju nijansu (aceton može da suši nokte, pa nije loše ako može da se izbegne). Da vam se sredstvo ne bi zavuklo u uglove noktiju, koristite štapić sa vatom, koji ćete umočiti u sredstvo za skidanje laka.

2.   Isecite nokte pravo na onu dužinu koju želite, a zatim oblikujte ivice noktiju da budu blago zaobljeni. Da bi vam svi nokti bili jednake dužine uporedite ih sa noktima na drugoj ruci.

3.   Nanesite kremu za skidanje zanoktica. To je bitno za savršen manikir, ako nemate kremu ili želite da preskočite ovaj korak, nije ništa strašno.

4.   Bitno je da natopite ruke pre guranja zanoktica. Pripremite tečnost u kojoj ćete natapati nokte tako što stavite nekoliko kapi ulja od jojobe ili badema (mada može i bilo koje drugo) u činiju sa toplom vodom. Neka vam ruke budu u njoj 5 minuta. Osušite ruke tapkanjem.

5.   Sada kreće sređivanje zanoktica. Na štapić stavite parče vlažne vate i blago pritiskajte zanoktice unazad. Ako niste baš vešti, ne preporučuje se sečenje zanoktica zbog rizika da isečete kožu, a to baš nije zabavno. Iskoristite štapić da očistite deo ispod noktiju.

6.   Natopite vatu u sredstvo za skidanje laka i očistite nokte. Ovo priprema vaše nokte za manikir. Trebalo bi da vam nokti budu što je moguće čistiji pre nanošenja laka.

7.   Započnite sa malim prstom, nanesite tanak premaz na svih deset prstiju. Taj tanak premaz štiti vašte nokte on laka.

8.   A sada onaj zabavni deo, lak za nokte! Kada lakirate nokte, što tanji sloj stavite, to bolje. Pokušajte ovako, obrišite jednu stranu četkice na bočicu a onda koristite drugu stranu za lakiranje noktiju. Za najbolje rezultate, pokušajte da nalakirate nokat u tri poteza, niz sredinu, niz jednu stranu a zatim niz drugu.

9.   Sačekajte dva minuta, a onda dodajte drugi sloj laka. Sprečite da vam dodje do skidanja laka na vrhu tako što ćete namazati preko ivice nokta, a zatim malo ispod.

10. Ako vam je lak zalutao negde gde ne bi trebalo, skinite ga sa vatom na štapiću koji ste umočili u sredstvo za skidanje laka.

11. Završite sa stavljanjem providnog sloja. Nokti vam se moraju sušiti makar 20 minuta.

Za još saveta za šminkanje i negu kože kliknite ovde

Нема коментара:

Постави коментар