Kako da vam manikir traje duže


Dobar manikir i pedikir mogu učiniti da se osećate dobro, ne bi bilo loše ako ste u mogućnosti da vam to uradi neko ko se time bavi, ali ako želite da sami uradite manikir pročitajte ovih 8 saveta.

Hidrirajte zanoktice

Igled zanoktica je bitan za nokte. Suve zanoktice koje se ljušte mogu izgledati ružbo i biti bolne. Mažite zanoktice specijalnom kremom ili uljem, naročito tokom suvih zimskih meseci. Kada su vam zanoktice mekše možete ih lakše gurati štapićem na koji ste stavili vatu.

Ako nemate kremu za zanoktice, koristite bogatu kremu za ruke ili čak mast za usta.

Odredite dužinu prema najkraćem noktu

Niste sigurni koju bi dužinu nokta hteli da imate? Neka vam najkraći nokti budu vodič. Kada ste isekli nokte, spojite svaki prst sa istim na drugoj ruci, zanokticu do zanokticu, da bi vam dužina bila ista.

Pripremite nokte

Uradite pripremu za nokte. Kada isečete nokte, napravite im ovalni oblik, sličan luku koji ima osnova vašeg nokta. A možete napraviti i četvrtaste, sve zavisi od vas.

Skinite ulja sa noktiju bre stavljanja laka

Bitno je da obrišete nokte sa sredstvom za skidanje laka, čak i ako vam nokti nisu nalakirani. Ako vam neka masna materija ostane na noktima (npr. krema ili mast za usne) lak vam neće biti postojan

Stavite lak preko vrhova noktiju

Kada nanosite lak, obavezno ga nanesite i preko ivice nokta i malo ispod vrha. Ovo pomaže da se lak ne skida sa vrha.

Kada lakirate nokte, dva tanka sloja su bolja nego jedan deblji. Videćete da se lakše suši. Ako lak počne da puca, najbolje je da skinete sav lak i krenete od početka.

Kako da vam manikir izgleda sveže

Neka vam manikir i pedikir izgledaju sveže tako što ćete naneti novi sloj laka svakog drugog dana. Dobar manikir bi trebao da vam traje od 1 do 2 nedelje. Pedikir od 2 do 4.

Kako se izboriti sa mrljama i flekama na noktima

Nokat vam je zamrljan? Umočite prst u skidač laka i izravnjajte površinu, nanesite ponovo još jedan sloj laka.

Tajna za sjajne nokte je, ostavite ih da se osuše. Površina će izgledati suva posle 10 minuta, ali nemojte da vas do zavara. Noktima u stvari treba oko sat vremena da bi bili skroz suvi.

Prsti sa flekama od nikotina, voća ili tamnog laka se mogu srediti uz pomoć paste za sube koja izbeljuje. Isčetkajte kožu ili nokte sa četkicom za zube.

Kako srediti polomljen ili isčupan nokat

Kada vam nokat pukne, najbolje je da ga isečete. Ali evo jedan mali trik ako vam je nokat pukao pri dnu (i bolan je sigurno), isecite tanak komad gaze, stavite preko polomljenog dela i nalakirajte preko njega.

Za još saveta za sređivanje noktiju kliknite ovde.

Нема коментара:

Постави коментар