Kako staviti ajlajner


Postoje mnoga pitanja vezana za stavljanje ajlajnera. Da li staviti ajlajner na unutrašnji deo oka, kada koristiti olovku a kada tečni ajlajner, da li je onaj skuplji bolji od jeftinijeg?

Pronađite ovde odgovore na ta pitanja i na još mnoga. Kada pročitate ovaj tekst znaćete kako naneti ajlajner, kako napraviti mačije oči, kako srediti oči da dobiju "smokey" izgled i osnovne savete za svaki dan. Takođe ćete saznati za mnoge vrste ajlajnera, i koji su najbolji.

Vrste ajlajnera

Možete koristiti olovku, tečni ajlajner, ili četkicu za ajlajner koju ćete umočiti u tamnu senku za oči. Ako koristite olovku, pojačajte je sa senkom, jer linije nacrtane olovkom se tope i neće ostati na mestu ceo dan.

Kako naneti tečni ajlajner

Da bi ste naneli tečni ajlajner, napravite liniju od unutrašnjeg dela oka ka spoljnjem u jednom pokretu. Takođe možete da krenete od sredine trepavica ka spolja, a onda završite liniju iz unutrašnjeg dela oka ka sredini.

Postoji još jedan trik za nanošenje tečnog ajlajnera, ali vam je potrebna mirna ruka. Uz pomoć njega će vam oči izgledati šire.

- Krenite sa nenašminkanim okom.
- Na gornjem kapku, stavite tačkice na prostor između trepavica, malo ih utrljajte u trepavice. Konačan - rezultat ne treba da bude linija već da vam repavice izgledaju deblje u korenu.
- Stavite maskaru.
- Uporedite našminkano oko sa nenašminkanim.

Savršen izgled za posao ili za preko vikenda

Ovo je savršen izgled za odlazak na posao ili za preko vikenda za žene koje žele da istaknu svoje oči, a da ne odaju utisak one koja je preterano opterećena šminkom.

Ovde je cilj da imate laganu ruku i da izgledate prirodno. Ako vam je svetlija kosa bolje odaberite tamno braon boju umesto crne.

Držite kožu gornjeg kapka zategnutu, pratite liniju gornjih trepavica od unutrašnjeg dela oka olovkom, ili četkicom za ajlajner koju ste umočili u senku. Za malo jači izgled neka vam spoljna linija bude malo deblja od unutrašnje i produžite je malo pored linije trepavica.

Kada je linija postavljena, pređite preko nje tečnim ajlajnerom. Ako vam je ruka nestabilna, držite lakat na stolu. (Možete i da preskočite ovaj korak, ali će vam ajlajner duže trajati).

Stavite senku za oči preko ajlajnera.

Nanesite senku ili olovku na donje trepavice. Ako imate plave oči, možete koristite drugu boju da bi ste ih istakli. Nanesite senku ili olovku duboke boje na donje trepavice sa spoljne ka unutrašnjoj strani. Osim ako vam oči nisu udaljene, nemojte da stavljate liniju na ceo donji kapak. Bolje stanite na pola. Ako koristite olovku, malo razmrljajte liniju prstom, da bi ste dobili prirodniji izgled.

"Smokey" oči

Smokey oči. Verovatno trend koji najduže traje, što se tiče šminkanja očiju, a verovatno će trajati još dugo. Ovde je trik dobro uklopiti. Takođe neka vam sva šminka bude svetlija da ne bi izgledalo da ste preterali. Ne želite da vam se ostala šminka na licu takmiči sa očima.

Držite kožu kapka zategnutu, nanesite ajlajner od unutrašnjeg dela oka ka spoljnjem. Nanesite pokretima u liniju korena trepavica. Sredina linije bi trebalo da bude malo deblja od ivica.

Koristite vatu, ili prst da razmrljate ajlajner.

Stavite četkicu za senku u senku duboke boje i nanesite preko ajlajnera da bi ste potvrdili liniju (prvo dunite u četkicu da bi ste sklonili višak senke). Stavljanje sloja senke preko ajlajnera je trik kako da naparvite savršene smokey oči.

Dobro utopite senku sa ajlajnerom, zatim krenite sa senkom za oči. Boja bi trebala da bude bogata i tamnija blizu trepavica, pa skoro prozirna na gornjem delu kapka.

Za odvažne oči

To može da vam bude izbor za veče. Probajte neku drugu boju osim crne za jos bolji izgled. Možete koristiti tečni ajlajner ili ugaonu četkicu koju ste umočili u tamnu senku za oči. Ovde ne koristite olovku.

Držite gornji kapak zategnut, nanesite tečni ajlajner od sredine koja ka spoljnjem uglu oka.

Napravite drugu liniju od unutrašnjeg ugla ga spoljnjem, neka se dve linije sretnu. Spoljna linija bi trebalo da bude deblja nego unutrašnja. Ako su vam oči blizu, ne stavljajte liniju skroz do ugla očiju.

Mačkaste oči 

Seksi mačije oči su lep izgled za izlazak. Ovde je trik da se nanese tanka linija na unutrašnjim ivicama kapaka. Obavezno naoštrite olovku posle stavljanja linije.

Držite gornji kapak zategnut, stavite tačkice tečnog lajnera na gornji obod što je bliže moguće oku. Nanesite liniju od jednog do drugog ugla, i malo je produžite kod spoljnjeg ugla oka. Neka se lajner osuši nekoliko minuta pre nego što ga pipnete.

Da bi ste malo ublažili ovaj izgled, možete koristiti neku drugu boju umesto crne, npr tamno braon.

Povucite donji kapak na dole i nanestite ajlajner na otprilike tri četvrtine kapka od spoljnjeg ka unutrašnjem. Neka vam linija lagano nestaje kako se približavate unutrašnjem uglu. Malo produžite liniju na spoljnjim uglovima.

Da bi ste malo ublažili izgled, koristite četkicu za senku i stavite malo braon boje na donju liniju trepavica.

Profesionalne tajne vezane za senku

Da bi vam oči izgledale šire, oivičite unutrašnje obode kapaka belom olovkom, ili istaknite unutrašnje uglove očiju sa svetlim puderom.

Bacite jeftine četkice koje dobijete uz vašu šminku. Investiranje u dobre četkice za šminkanje je ključ za besprekorno lice. Probajte neke bolje radnje, kao npr Sephora i nađite odlične četkice.

Da bi ste dobili malo ležerniji izgled, stavite ajlajner samo na donje trepavice i razmrljajte ih prstom.

Pronađite još saveta za šminkanje očiju ovde

Нема коментара:

Постави коментар