Podloga za šminku i korektor za ujednačeni ten


Pročitajte savete za savršenu kožu:

Osnovno pravilo je sledeće, što vam je koža zdravija, to će vam biti potrebno manje šminke. Ako redovno čistite, radite piling i hidrirate kožu, primetićete tokom vremena da vam korektor skoro pa neće biti potreban, a podloga za šminku vrlo malo.

Uvek stavite prajmer ili hidratantnu kremu pre nego sto stavljate korektor ili podlogu

Ukoliko stavite prajmer, korektor i podloga za šminku će se glatko nanositi, a ovako bi se uvlačili u vaše linije i bore. I hidratantna krema pomaže, samo ne toliko dobro. Trik je da se osnova stavi minut pošto ste stavili prajmer - ne želite da se potpuno upije u kožu.

Stavljajte korektor PRE podloge

Kada stavite korektor, podloge za šminku vam skoro neće biti potrebna, po savetima eksperata. Stavite korektor ispod očiju, uz nos i na bradu.

Prilikom stavljanja korektora, obratite pažnju na crvenkaste oblasti oko nosa. Stavite korektor tačkastim potezima i pogledajte kako vam lice izgleda svetlije.

Izbegavajte stavljanje podloge preko celog lica

Podloga za šminku se ne treba stavjati na celo lice. Nanesite samo na ona mesta gde vam je neujednačena boja kože (obično duž nosa). Tokom zime, ako vam obrazi crvene, nanesite podlogu i tu. Za prirodniju pokrivenost, koristite toniranu hidratantnu kremu, koja ide mnogo lakse od tipicnih podloga.

Nanesite podlogu na pravi način

Ako želite bolju pokrivenost, koristite četku za nanošenje podloge. Uvek počnite na sredini lica, a onda nanosite ka spolja. Naročito obratite pažnju na vrat, inače će se videti linija gde ste prestali, lice vam može delovati kao maska.

Odaberite pravu boju i formulu za vaš tip kože

Odaberite podlogu za šminku koja je približna vašoj boji kože koliko je to moguće. Nemojte pokušavati da potamnite vašu boju pomoću podloge, biće veoma upadljivo. Ali upotrebljavajte dva tipa podloge, jednu leti kada vam je koža prirodno tamnija, a drugu zimi kada je koža svetlija. Pomešajte ih u mesecima koji su između.

Za masnu kožu, koristite mat podlogu, sa suvu probajte sa formulom za hidriranje. Još jedan savet, mit je to da se boja najbolje proverava na pozadini vašeg dlana. Najbolje mesto za proveru je duž vaše vilice.

Koristite sunđer, četkicu ILI vaše prste

Ne postoji ispravan ili pogrešan način za nanošenje podloge za šminku. Svako bira kako mu najviše odgovara. Neki eksperti preferiraju četkice.

Četkica vam omogućava da doprete do svake tačkice, linije i borice na vašem licu. Najbolje je da uzmete podlogu i stavite malo na gornji deo dlana, a onda predjete sa četkicom za podlogu, posle toga nanosite na lice. Drugi eksperti smatraju da nanosenjem podloge prstima greje, što pomaže boljem nanošenju na vašu kožu. Sunđer omogućava odlično ravnomerno nanošenje. Na vama je da odlučite.

Ne bacajte vaše podloge i korektore koji su pogrešne boje

Veoma je teško naći pravu boju podloge i korektora, zato vam preporučujem da vam pomogne profesionalac koji se bavi prodajom. Ovako i možete isprobati pre nego što kupite. Ali ako imate više podloga ili korektora koji nisu boje koja vama odgovara, uradite ono što bi i eksperti pa pomešajte više njih da biste dobili savršenu boju.

Kako sakriti tamne kolutove ispod očiju

Prema ekspertima, najbolje je sakriti tamne kolutove ispod očiju pomoću žutih, ili korektora boje breskve. Nanesite blagim pritiskanjem na unutrašnji ugao oka, ne nanosite na način na koji biste nanosili kremu za sunčanje ili osnovu.

Ne plašite se potamnjivača

Koristite veliku četkicu za šminkanje i lagan dodir. Nanesite na sva mesta koja su izložena suncu kao što su  čelo, obrazi i nos.

Sredite šminku uz pomoć prajmera

Prajmeri su relativno nov proizvod koji bi svaka zena trebalo da ima. Imaju više funkcija, hidriraju, daju koži svežiji izgleda i ispunjavaju sve linije, pore i bore tako da se vaša osnova neće uvući u njih.

Laura Mercier ima jadan od najboljih. Ovaj prajmer ne sadrži ulje, što je bonus za svakog ko ima masnu kožu.

Prirodna ulja nisu losa

Ne valja preterivati sa previše napuderisanim izgledom. Ne plašite se prirodnih ulja vaše kože. Takođe imajte na umu da se masnija koža manje bore od suve.

Ako imate masniju kožu, nanesite prajmer koji ne sadrži ulje pre nego što nanesete podlogu, tako će vam šminka biti stabilna. Posle toga napuderišite samo nos i bradu.

Za još saveta za šminkanje lica kliknite ovde.

Нема коментара:

Постави коментар