Saveti za skidanje šminke


Za pravilno skidanje šminke potrebno vam je pravo sredstvo za čišćenje lica i skidanje šminke sa očiju. Nije poenta da oderete lice, i ne zaboravite da operete i deo gde počinje kosa i vilica, naročito ako koristite podlogu. Evo nekoliko saveta za skidanje šminke.

Savet za skidanje šminke 1 - Da li moram da operem lice pre spavanja?

Da - naročito ako imate šminku na licu. Ako hoćete da se probudite sa lepom kožom, važno je da skinete šminku i sredstvo za zaštitu od sunca pre spavanja.

Savet za skidanje šminke 2 - Da li da koristim toner?

Mnoge žene koriste toner jer smatraju da on skida svu prljavštinu, masnoću i šminku, ali ipak mnogi eksperti za šminkanje se slažu da oni nisu neophodni. Mnoga sredstva za čišćenje lica su odlična za skidanje šminke, dok toneri skidaju i prirodnu masnoću sa kože, što može da je isuši. Osim ako nemate veoma masnu kožu ili baš volite ovaj proizvod, preskočite toner.

Savet za skidanje šminke 3 - Da li da koristim vlažne maramice za skidanje šminke?

Po savetima eksperata ovo ne bi ste trebali da radite, jer vlažne maramice ne sadrže neophodne sastojke za skidanje šminke.

Savet za skidanje šminke 4 - Koža mi je veoma suva, kako da skinem šminku a daje ne bude jož suvlja?

Odaberite sredstvo za čišćenje lica u odnosu na vaš tip kože. Ako vam je koža veoma suva, odaberite ulje za čišćenje. Nanesite ulje na vatu i nanesite na kapke, usne, lice i obrve. Utrljavanje ulja će opusiti šminku. Operite lice sa penom ili gelom za čišćenje, a onda operite sredstvo za čišćenje sa toplim peškirom, tako ćete i uraditi piling. Posle toga stavite sredstvo za hidriranje na vlažnu kožu.

Savet za skidanje šminke 5 - Imam bubuljice!

Ako imate bubuljice, najbolje je da perete lice sa salicilnim sredstvom za čišćenje. Ako vam je koža masna, razmotrite sredstvo za čišćenje u obliku pene.

Savet za skidanje šminke 6 - Kako najbolje skinuti vodootpornu maskaru?

Mnoge žene koriste vazelin za skidanje maskare sa očiju, i sigurno je da nećete imati problema, ali ipak za skidanje maskare je najbolje sredstvo za skidanje šminke sa očiju. Stavite sredstvo na jastučić za skidanje šminke, a onda ga stavite na kapak i trepavice i pustite da upije. Nežno obrišite preko očiju da bi skinuli maskaru. Posle toga pređite čistim jastučićem dok ne skinete svu šminku.

Dodatni savet: Sredstvo za skidanje šminke sa očiju možete koristiti i za skidanje postojanog karmina.

Savet za skidanje šminke 7 - Da li da perem lice ponovo ujutru?

Lice vam neće biti prljavo ako spavate na čistom jastuku, tako da nema potrebe za temeljnim pranjem ujutru. Previše čišćenja suši kožu. Ako vam je koža masna ujutru, operite je toplom vodom. Možete takođe i pritisnuti topli peškir na lice.

Za još saveta za šminkanje lica kliknite ovde.

Нема коментара:

Постави коментар