Saveti za skidanje šminke


Za pravilno skidanje šminke potrebno vam je pravo sredstvo za čišćenje lica i skidanje šminke sa očiju. Nije poenta da oderete lice, i ne zaboravite da operete i deo gde počinje kosa i vilica, naročito ako koristite podlogu. Evo nekoliko saveta za skidanje šminke.

Savet za skidanje šminke 1 - Da li moram da operem lice pre spavanja?

Da - naročito ako imate šminku na licu. Ako hoćete da se probudite sa lepom kožom, važno je da skinete šminku i sredstvo za zaštitu od sunca pre spavanja.

Savet za skidanje šminke 2 - Da li da koristim toner?

Mnoge žene koriste toner jer smatraju da on skida svu prljavštinu, masnoću i šminku, ali ipak mnogi eksperti za šminkanje se slažu da oni nisu neophodni. Mnoga sredstva za čišćenje lica su odlična za skidanje šminke, dok toneri skidaju i prirodnu masnoću sa kože, što može da je isuši. Osim ako nemate veoma masnu kožu ili baš volite ovaj proizvod, preskočite toner.

Savet za skidanje šminke 3 - Da li da koristim vlažne maramice za skidanje šminke?

Po savetima eksperata ovo ne bi ste trebali da radite, jer vlažne maramice ne sadrže neophodne sastojke za skidanje šminke.

Savet za skidanje šminke 4 - Koža mi je veoma suva, kako da skinem šminku a daje ne bude jož suvlja?

Odaberite sredstvo za čišćenje lica u odnosu na vaš tip kože. Ako vam je koža veoma suva, odaberite ulje za čišćenje. Nanesite ulje na vatu i nanesite na kapke, usne, lice i obrve. Utrljavanje ulja će opusiti šminku. Operite lice sa penom ili gelom za čišćenje, a onda operite sredstvo za čišćenje sa toplim peškirom, tako ćete i uraditi piling. Posle toga stavite sredstvo za hidriranje na vlažnu kožu.

Savet za skidanje šminke 5 - Imam bubuljice!

Ako imate bubuljice, najbolje je da perete lice sa salicilnim sredstvom za čišćenje. Ako vam je koža masna, razmotrite sredstvo za čišćenje u obliku pene.

Savet za skidanje šminke 6 - Kako najbolje skinuti vodootpornu maskaru?

Mnoge žene koriste vazelin za skidanje maskare sa očiju, i sigurno je da nećete imati problema, ali ipak za skidanje maskare je najbolje sredstvo za skidanje šminke sa očiju. Stavite sredstvo na jastučić za skidanje šminke, a onda ga stavite na kapak i trepavice i pustite da upije. Nežno obrišite preko očiju da bi skinuli maskaru. Posle toga pređite čistim jastučićem dok ne skinete svu šminku.

Dodatni savet: Sredstvo za skidanje šminke sa očiju možete koristiti i za skidanje postojanog karmina.

Savet za skidanje šminke 7 - Da li da perem lice ponovo ujutru?

Lice vam neće biti prljavo ako spavate na čistom jastuku, tako da nema potrebe za temeljnim pranjem ujutru. Previše čišćenja suši kožu. Ako vam je koža masna ujutru, operite je toplom vodom. Možete takođe i pritisnuti topli peškir na lice.

Za još saveta za šminkanje lica kliknite ovde.

Saveti za krupne oči


Da li ste nekada primetili kako slavne ličnosti drugačije izgledaju sa i bez šminke. Npr. Gwyneth Paltrow na slikama ima upadljive oči, a bez šminke jedva da ćete ih primetiti.

Koja je tajna za krupne oči? Pročitajte savete kako da vam oči izgledaju krupnije ispod.

Savet za krupne oči 1 - uvijajte trepavice

Ako nemate prirodno duge savršene trepavice, njihovo uvijanje pre stavljanja maskare će vam otvoriti oči. Možete uvijati trepavice i nakon nanošenja maskare, samo budite sigurni da se maskara osušila. Da bi uvijač bolje delovao, zagrejte ga fenom 3 sekunde, samo pazite da se ne izgorite.

Savet za krupne oči 2 - šta sa donjim trepavicama

Mnogi eksperti za šminkanje izbegavaju stavljanje maskare na donje trepavice jer kažu da smanjuju oči. To je tačno za neke žene, ali kod drugih stavljanjem maskare i ajlajnera oči postaju krupne. Isprobajte obe varijante da vidite šta vama bolje stoji.

Za nanošenje maskare na donje trepavice, držite četkicu vertikalno, i nanosite napred nazad. Ukoliko stavljate ajlajner na donje trepavice, probajte sa olovkom ajlajnerom, jer su olovke mekše. Onda liniji razmrljajte prstom jer tako deluje prirodnije od prave linije.

Savet za krupne oči 3 - ne plašite se veštačkih trepavica

Ukoliko su kvalitetne, veštačke trepavice mogu da izgledaju egzotično, lepo i prirodno ako se stave kako treba. Uz pomoć dugih trepavica, oči će vam izgledati krupnije. Ako su previše dugačke možete ih skratiti makazama.

Savet za krupne oči 4 - Zašto je bela senka za oči tajna eksperata za šminkanje

Ovo je dobar savet za krupnije oči. Kada izlazite uveče, stavite malo svetle senke za oči na srednji deo oka, na mestu gde se gornji kapak sreće sa donjim, blizu suznice. Primetićete kako malo bele boje čini da vam oči izgledaju svetlije i upadljivije. Ovo je stari trik, i ako pogledate slavne ličnosti, primetićete da veliki broj njih ima belu senku u uglu očiju.

Savet za krupne oči 5 - Yves Saint Laurent's Touche Eclat

Ovaj korektor se ustvari koristi kao iluminator. Videćete kako ćete izgledati budnije i kako će vam oči delovati šire.

Kako koristiti: Stavite tačkice na kost ispod obrve i ujednačite. Možete staviti tačkice i ispod oka pa čak i iznad kosti obrve. Još jedan trik je da popunite senke koje se pojave na licu kada uvučete bradu i pogledate se u ogledalu. Ujednačite linije prstom.

Savet za krupne oči 6 - Neka vam obrve budu sređene

Iznenadićete se koliko obrve mogu da utiči na izgled. Mnoge žene ne čupaju obrve jer misle da im to nije potrebno, a kada ih srede iznenade se kolika je promena. Mali savet, neka vam prvi put obrve sredi profesionalac, a kasnije ih vi održavajte tako što čupate onde gde porastu.

Pronađite još saveta za šminkanje očiju ovde.